Gips Carton - Rigips 12,5mm Fonic (2000x1200mm) | Liderconstruct.md

Gips Carton - Rigips 12,5mm Fonic (2000x1200mm)

250,00 lei

Placa gips carton Rigips Fonic, tip D, pentru izolare acustica are dimensiunile 12.5 mm grosime, 1200 mm latime si 2000 mm lungime.

Placă din gips-carton, tip D, muchie PRO (SR EN 520 + A1:2010), cu miezul din ipsos cu densitate sporită și înveliș din carton albastru, greu combustibilă (clasa de reacție la foc A2-s1,d0), pentru izolare fonică.

Plăcile Rigips® Fonic au o densitate ridicată, miezul din ipsos fiind special formulat pentru performanțe acustice îmbunătățite.

Peretele realizat cu plăci Rigips® Fonic are un indice de izolare fonică la zgomot aerian Rw ridicat, fiind totodată mai ușor și subțire față de un perete clasic din zidărie.

Plăcile Rigips® Fonic sunt produse certificate pentru locuințe verzi, având Declarație de mediu pentru produs ce contribuie la schemele de evaluare a Clădirilor Verzi.

Se utilizează pentru plafoane sau pereti despartitori unde este necesara o izolare acustica imbunatatita: peretii despartitori neportanti in cadrul unei unitati de locuit (casa, apartament), pereti intre locuinte invecinate, pereti, intre locuinte si spatiile comune (scara blocului, camere tehnice, etc.).

In sistem, peretele poate oferi o izolare acustica intre 47 si 59 dB, rezistenta la foc: pana la F60, la inaltimi maxime cuprinse intre 3.75 m si 7.3 m, conform solutiilor din Catalogul Tehnic de Solutii Rigips. Fata de un perete construit cu placi din gips-carton tip A, se obtine o performanta acustica cu 3dB mai performanta, ceea ce inseamna reducerea nivelului perceput de zgomot la jumatate.

In functie de cerintele fizice si constructive ale constructiei, se pot realiza pereti simplu, dublu sau triplu placati. Calitatile fizice si statice ale peretilor rezulta din conlucrarea structurii de sustinere cu placi din gips-carton Rigips® cu straturile izolante din interiorul peretelui. In acest fel rezulta elemente de constructie adaptate la diferite conditii constructive, care ofera pereti Rigips:

- cu o greutate de 4 ori mai mica (25-50 kg/mp) decat peretele clasic din zidarie de aceeasi grosime, reducand sarcinile ce actioneaza asupra structurii de rezistenta a cladirii;
- cu durabilitate in timp - pe tot parcursul vietii cladirii, in conditii de exploatare normale indicate de producator;
- cu beneficiile functionale dorite in raport cu tipul placii alese: protectie la umiditate, protectie la foc, rezistenta la impact, cu rol de purificare a aerului din interior;
- realizat intr-un timp mai scurt, comparativ cu peretii din zidarie sau beton;
- usor si rapid de mutat, fara pierderi mari, prin demontare si remontare in cazul unei modificari a functiunii cladirii.

In plus, materialul de baza din care sunt realizate placile de gips-carton sau compozite, roca de gips, aduce beneficii sanatatii avand rol in reglarea climatului interior: cand aerul este prea umed, macroporii preiau si acumuleaza umiditatea contribuind la uscarea aerului, iar cand aerul este prea uscat in incapere cedeaza umiditatea si astfel echilibreaza gradul de umiditate al aerului.

Revenind la gips, este remarcabil faptul ca el constituie intrinsec o bariera naturala impotriva focului: contine circa 20% apa incorporata In cristale. In caz de incendiu aceasta apa actioneaza impotriva focului ca un fel de rezervor incorporat In constructie. In plus, este un material confortabil pentru ca poate crea, la fel ca lemnul, un perete placut la atingere, care nu transmite senzatia de rece precum peretii din zidarie.

Preţ: 250,00 lei